Galaxy S8 – caracteristici tehnice

Galaxy S8, noul smartphone vârf de gamă de la Samsung, a fost dezvăluit în această seară, însă deja cunoşteam destul de multe detalii oficiale şi neoficiale despre acesta.

Galaxy S8: Caracteristici tehnice

Galaxy S8 va fi mai mult ca sigur cel mai performant smartphone în momentul debutului pe piaţă. Samsung este prima companie care va avea un smartphone bazat pe noul chipset de top Snapdragon 835. Qualcomm a apelat la fabricile Samsung care pot produce chipset-uri pe arhitectură de 10nm, iar în schimb, Samsung beneficiază de o perioadă de exclusivitate pentru acest model. În anumite regiuni însă, Samsung va oferi Galaxy S8 echipat cu un chipset proprietar, Exynos 8895, care în primele teste pare să fie chiar mai puternic decât modelul Snapdragon. Istoric, versiunea cu Exynos a telefoanelor Samsung se comercializează în România în mod exclusiv.

Restul componentelor nu par să fie atât de ieşite din comun pentru un smartphone de top. Samsung a ales o configuraţie cu 4 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB spaţiu de stocare, cameră foto „dual pixel” de 12 megapixeli cu stabilizaare optică cu filmare în 4K la 60 de cadre pe secundă şi un acumulator de 3.000 mAh pentru varianta „mică”, cu display de 5,8 inchi, sau de 3.500 mAh pentru S8+ cu display de 6,2 inchi.

Display-ul are format neobişnuit de 18,5:9, cu rezoluţie de 2.960 x 1.440 pixeli în ambele variante. Acesta este numit „Infinity Display” şi are ramă vizibilă în jurul său doar sus şi jos, lateralele fiind curbate. Telefonul este acoperit cu sticlă Gorilla Glass 5 pe ambele părţi, iar butoanele fizice sunt prezente doar pe rama metalică. Astfel, butonul Home a fost integrat în partea de jos a display-ului, sub acesta, unde se găseşte o porţiune „Force Touch”, iar senzorul de amprentă s-a mutat pe spate, lângă camera foto principală. Tot pe spate este poziţionată şi suprafaţa de încărcare wireless prin standardul Qi, asemeni modelelor precedente. Nu în ultimul rând S8 şi S8+ sunt rezistente la apă şi praf, fiind certificate cu IP68.

Galaxy S8: Software

Samsung va schimba din nou interfaţa de pe smartphone-urile Galaxy cu un update la Galaxy Experience. Sistemul de operare Android 7.0 este cosmetizat cu un skin proprietar care va schimba atât modul în care sunt afişate pictogramele, cât şi butoanele virtuale de navigaţie (back, home, recent apps). Nu sunt cunoscute foarte multe lucruri despre funcţiile noi din Galaxy Experience, însă cu siguranţă cea mai importantă va fi asistentul virtual Bixby.

Acesta va funcţiona asemănător cu Siri şi Google Assistant, însă vine şi cu noi funcţii precum Bixby Vision, care va folosi camera foto pentru căutări online sau traduceri de text în timp real, cât şi funcţionalitate similară cu Google Now, care oferă informaţii relevante pentru utilizator.

S8 moşteneşte opţiunile de securitate ale predecesorilor săi precum senzorul de amprentă şi recunoaşterea facială, cât şi ceva de la Note7: scanerul pentru iris. Acesta vor putea fi folosite pentru securizarea telefonului, cât şi pentru parolarea unor foldere sau conturi folosind Samsung Pass.

 Acest telefon, poate fi cumparat de la EMAG.RO